Serwis Programów Europejskiej Współpracy Terytorialnej

Logo Europejskiej Współpracy Terytorialnej

Herb Województwa PodkarpackiegoFlaga Unii Europejskiej. Niebieskie tło z dwunastoma gwiazdkami w kolorze złotym

cirevalc logo

Prawie dziesięć procent całej żywności produkowanej dla konsumentów w Europie marnuje się. Gospodarka o obiegu zamkniętym mogłaby pomóc w zapobieganiu dużej części tych odpadów, ale przedsiębiorstwa i planiści regionalni często nie wiedzą, jak je wprowadzić. Projekt CIREVALC pomaga im uczynić regionalne łańcuchy wartości w sektorach żywności, cateringu i opakowań bardziej zamkniętymi dzięki podejściu wspólnotowemu. Partnerzy wspólnie projektują i testują nowe narzędzie akceleratora, które ułatwi ekologiczną transformację przedsiębiorstw i społeczności lokalnych.

Partnerzy projektu:

- Regionalna Agencja Innowacji Południowego Zadunaju (Węgry) - Partner Wiodący

- BSC, Organizacja Wspierania Biznesu L.t.d., Kranj (Słowenia)

- Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego (Polska)

- Izba Handlu, Przemysłu, Rzemiosła i Rolnictwa w Padwie (Włochy)

- JAIP – Południowoczeska Agencja Wsparcia Innowacji (Czechy)

- AZRRI-Agencja Rozwoju Obszarów Wiejskich Istrii Ltd.(Chorwacja)

- RKW Saxony GmbH Serwis i Doradztwo (Niemcy)

- Biznes Górnej Austrii (Biz-up) (Austria)

- BIC Bratysława Ltd. (Słowacja)

 

Budżet projektu: 2 314 092.37 EUR, budżet RARR: 197 243 EUR

Okres realizacji: 01.04.2023 - 31.03.2026

 

Strona projektu

Back to top